Homepage » Nieuws & Weer

Oostvlietband live op Oostvliet

Maandag 14 mei 2018

Links: Events

Op zaterdag 9 juni treedt de Oostvlietband op in ons Clubgebouw. Komt allen kijken en vooral muzikanten. U kunt zelf ook meedoen tijdens het volgende optreden. Live Music van de Oostvlietband start vanaf 14.00 uur. 


Zaterdag 19 mei Spelletjesdag

Maandag 14 mei 2018

Links: Events

Op zaterdag 19 mei is er een Spelletjesdag. Vrije inloop tussen 15.00 en 20.00 uur. Zie de aankondiging hiernaast.


Bomen ABC - week 20: Ilex

Zondag 13 mei 2018

Nederlandse naam: Hulst

Hulst is een boom als heester, die wel 25 meter hoog kan worden. De plant is bekend om zijn scherpe gladde wel of niet getande bladeren. Opvallend zijn ook de rode bessen rondom kersttijd. De vruchten zijn niet eetbaar voor de mens, ze zijn licht giftig. Het hout van de hulst is erg hard en voor vele toepassingen geschikt, zoals toverstokjes, schaakstukken. Houtdraaiers en modelbouwers vinden dit ook mooi bruikbaar materiaal.


Bomen ABC - week 19: Hamamelis

Zondag 7 mei 2018

Nederlandse naam: Toverhazelaar

Een vroege bloeier is de toverhazelaar, een eerste gele verschijning in de winter met geurende gele bloemen. Verwar de heester niet met de forsythia, die later bloeit in mei. De toverhazelaar houdt van humusrijke, maar niet te droge grond in de zon of halfschaduw. De vrucht van de toverhazelaar bevat twee zaden die na een jaar na de bestuiving rijp zijn. De doos schiet open en de zaden worden zo'n 10 meter ver weggeschoten.

 


Ontwikkeling volkstuincomplexen

Maandag 9 april 2018

Links: Volkstuinen in Leiden

Mooie verzameling van volkstuincomplexen in Leiden. Geschiedenis van de Leidse volkstuinen sinds 1911, een overzicht. Meer dan 100 jaar in een overzicht met foto's en krantenartikelen met als laatste nieuws de nieuwe tuinen bij Het Zonneveld.


Bijen- en insectenhotel in aanbouw

Zaterdag 3 maart 2018

Links: Natuurlijk tuinieren

Bijen- en insectenhotel in aanbouw. Het hotel op het parkeerterrein is naarstig op zoek naar bouwmaterialen. Oude aardewerken bloempotten, 30x30 tegels en gebakken klinkers zijn van harte welkom. U kunt de materialen kwijt bij het hotel. Binnenkort is de opening.