Homepage » Nieuws & Weer

Bomen ABC - week 11: Elaeagnus

Zondag 11 maart 2018

Nederlandse naam: Olijfwilg

Soorten: Smalbladige olijfwilg, gewone olijfwilg, zilver-olijfwilg, geelbonte olijfwilg

De olijfwilg is een wintergroene plant, met in het voorjaar hangende witte bloemen. De struik kan 2 meter hoog worden. De sierheester is familie van de duindoorn. De bessen van de olijfwilg zijn eetbaar, maar mensen vinden ze meestal niet zo lekker omdat ze vrij wrang en zuur zijn.


Verhinderd voor werkbeurt? Melden verplicht

Zondag 11 maart 2018

Links: Werkbeurten

De werkbeurten starten op 24 maart a.s. De werkbeurten zijn verplicht. Moet je een werkbeurt uitvoeren, maar bent u verhinderd, dan moet u dat melden. U kunt het formulier gebruiken en een alternatief opgeven. Inhalen kan twee voor of na uw werkbeurt. Lees de voorwaarden op de Werkbeurtenpagina. Veel plezier tijdens de gezellige werkbeurt. 


Nieuwsbrief maart 2018

Zaterdag 3 maart 2018

Links: Oostvliet Extra

Deze maand in de Nieuwsbrief o.a. informatie over de Snipperdag, takkenrillen en de dartscompetitie en nog veel meer. Bekijk de Nieuwsbrief in uw mailbox of op de andere website Oostvliet Extra.


We hebben water!

Woensdag 7 maart 2018

Links: Nieuws & Weer

Beste tuinleden,
Het mooie weer komt er gelukkig aan en we vandaag het water erop gezet. Alle watermeters staan dicht, houdt u zelf uw eigen leidingen in de gaten?
Groeten, Ed Jan.

Snipperdag 2018

Zaterdag 3 maart 2018

Links: Snoeien & Snipperen

De Snipperdag zal dit jaar worden gehouden op zaterdag 17 maart 2018. Takken kunnen vanaf begin maart op de parkeerplaats worden neergelegd. Meer informatie en afspraken over het aangeleverde materiaal leest u op de nieuwe pagina Snoeien & Snipperen.


Bomen ABC - week 10: Corylus

Zaterdag 24 februari 2018

Nederlandse naam: Hazelaar

Soorten: Turkse, Amerikaanse, Chinese hazelaar, Lambertsnoot en krulhazelaar. 

De hazelaar wordt meestal als een struik gekweekt, maar de boomvorm (één stam) is ook mogelijk. De hazelaar is een makkelijke boom die op elke grond goed gedijt. Het taaie buigzame hout wordt gebruikt als hakhout. De vruchten zijn natuurlijk bekend als de heerlijke eetbare wat bittere hazelnoten. Geblancheerd zijn ze erg lekker.


Website ondergaat metamorfose

Woensdag 21 februari 2018

Links: Sitemap

De website ondergaat een grote metamorfose. De gehele site Oostvliet.eu gaat op de schop. Er wordt gebruik gemaakt van de kleuren van het Oostvlietlogo blauw en geel. De achtergrond is lichtblauw. De lettertypes zijn veranderd en dunner. De opmaak wordt vernieuwd en uniformer. Een hoofdstuk of (sub-)pagina bestaat uit één of drie kolommen. Enkele hoofdstukken krijgen een nieuwe naam, zoals Events, Social & Foto en Natuurlijk Tuinieren. Weer je meer weten, blader door deze website. Oostvliet is natuurlijk tuinieren aan de Vliet.


Werkbeurten starten op 24 maart

Dinsdag 9 januari 2018

Links: Werkbeurten

De werkbeurten starten dit jaar voor de Algemene Ledenvergadering. De eerste verplichte tuinbeurt is op zaterdag 24 maart 2018. Bekijk de afspraken op de pagina Werkbeurten.